Peste 1600 de copii merg la grădiniţă şi în vacanţă

0

Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru ca grădinițele să poată organiza activități cu copiii și în perioada vacanței de primăvară. Conducerea ministerului a anunţat că un număr însemnat de grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică.

Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcție de solicitările părinţilor și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană.

Peste 1600 de copii vor merge la grădiniță și în vacanță, pentru a desfășura activități educative și pentru a fi supravegheați, într-un cadru organizat.

Le mulțumim tuturor doamnelor educatoare care au reacționat corect la nevoile micuților și la solicitările părinților și au ales să rămână în activitate, în această perioadă! Părinții pot depune cereri, în continuare, la conducerea grădiniței sau a școlii coordonatoare”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct.

Potrivit datelor transmise de Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, în săptămâna 5 – 9 aprilie merg la grădiniţă 627 de preşcolari,  săptămâna viitoare numărul acestora crescând la 1.614. În perioada 19 – 23 aprilie, 1.523 de copii vor participa la diferite activităţi educative în grădiniţe. În ultima săptămână de vacanţă, vor fi organizate diferite activităţi în grădiniţe pentru 249 de preşcolari.

Deja ai votat!
se încarcă...