Situaţie incredibilă în privinţa desemnării Consiliului de la Administraţie de la Eltrans. Astfel, şedinţa extraordinară convocată de consilierii municipali de la PNL, USR – PLUS şi PRO România pentru a rezolva situaţia de la Eltrans, nu a avut loc din lipsă de cvorum. Pentru a putea fi susţinută la întrunire trbuiau să participe 12 consilieri, însă în sală au fost doar 11. Cea care a lipsit a fost Raluca Curelariu, de la USR. Asta deşi aceasta s-a numărat printre cei care au semnat convocatorul de şedinţă. Printre semnatari s-au mai numărat cei nouă consilieri PNL, respectiv Cătălin Flutur, Ada Macovei, Cătălina Lupaşcu, Andrei Amos, Daniel Botezatu, Maricel Maxim, Eugen Ţurcanu, Monica Răileanu, Cătălin Boboc, Liviu Toma – PRO România, Raluca Curelariu şi Marcel Gheorghiţă – USR – PLUS.
„Eu insist pe faptul că acolo obligatoriu trebuie să fie Consiliu de Administraţie. Nu se poate ca de şase luni să nu avem un Consiliu de Administraţie, care a fost stabilit conform legii şi care trebuia să treacă. Nici măcar nu ştiu dacă trebuia să fie vor secret sau nu. Se vor lua lucrurile de la capăt”, a declarat consilierul liberal Cătălin Flutur.
O altă şedinţă a avut loc ieri. Aceasta a fost convocată de primarul Cosmin Andrei, nici atunci nu s-a ajuns la o soluţie. Proiectul a fost respins deoarece nu a obţinut cele 12 voturi necesare. Astfel, au fost 11 voturi pentru, iar un buletin de vot a fost anulat. În acest context, planul social democraţilor de a numi administratori provizorii la societatea Eltrans a eşuat.
Eltrans nu are CA de şase luni
În şedinţa din 31 martie, consilierii municipali nu au reuşit să ajungă la un consens în privinţa numirii administratorilor Eltrans. Proiectul a fost respins şi în şedinţa din 28 ianuarie 2021. Societatea Eltrans nu are Consiliu de Administraţie din octombrie 2020. De atunci, Victor Ivănescu, directorul Eltrans a înaintat cinci adrese prin care a solicitat să fie numiţi membrii Consiliului de Administraţie.
Refuzul de a-i numi pe administratori ar putea aduce municipalităţii botoşănene noi procese. Asta în condiţiile în care, pe 18, respectiv 25 martie 2021, Adrian Poclid şi Cristian Hriţcu au înaintat o plângere prealabilă prin care solicită să fie respectat rezultatul procedurii derulate de expertul specializat în recrutare de personal. În caz contrar, aceştia se vor adresa instanţei de contencios administrativ şi vor solicita indemnizaţia de administrator, actualizată cu rata inflaţiei şi dobânda legală.