Polițist local dojenit de judecători după un accident la beție

0

Implicat într-un accident soldat cu răniți și produs la beție, un polițist local din comuna Sulița a fost trimis în judecată, dar a scăpat cu amânarea aplicării pedepsei. Sentința definivă a fost pronunțată marți, pe 6 aprilie a.c., de Curtea de Apel Suceava, care a modificat hotărârea instanței de fond.

Acuzat de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, Alexandru Raba, în vârstă de 34 de ani, fusese condamnat în primă instanță de Judecătoria Botoșani la un an și două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Doar că tânărul a făcut apel, iar Curtea de Apel i-a redus pedeapsa la 9 luni de închisoare și a dispus amânarea aplicării acesteia. Prin urmare, timp de doi ani botoșăneanul va trebui să respecte mai multe măsuri de supravghere. În schimb, condamnarea nu va fi menționată în cazier.

Coliziune după o depăşire 

Accidentul a avut loc în noaptea de 4 spre 5 august 2015, pe DJ 208 H de pe raza satului Dracșani (comuna Sulița), când Alexandru Raba, aflat la volanul unui VW Passat, a încercat să depășească un autoturism staționat, dar a pierdut controlul volanului, iar mașina a ajuns pe sensul opus de mers, unde s-a izbit într-un Audi All Road. În urma impactului dintre cele două autoturisme, șase persoane au ajuns la spital, inclusiv șoferul vinovat. Aici, tânărului i s-au recoltat două probe de sânge, iar buletinul de analiză toxicologică a evidențiat o alcoolemie de 1,40 g‰ la prima probă și de 1,25 g‰ la proba a doua.

Iniţial magistraţii l-au condamnat la închisoare cu suspendare 

Trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, Alexandru Raba a recunoscut și regretat faptele comise, dar magistrații Judecătoriei Botoșani au considerat că cele întâmplate sunt destul de grave, în condițiile în care tânărul era angajat pe postul de polițist local în cadrul Consiliului Local Sulița, iar prin prisma profesiei deținute el ar trebui să fie un exemplu pentru ceilalți cetățeni. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care instața a decis condamnarea lui la închisoare cu suspendare.

Totuși, în urma apelului formulat, Curtea de Apel Suceava a redus pedeapsa și a decis amânarea aplicării pedepsei. Prin urmare, tânărul își va păstra permisul de conducere. În schimb, instanța a decis ca cele patru persoane rănite care au depus plângere penală să primească daune morale în sumă totală de 14.100 lei de la firma de asigurare la care era asigurat VW Passat.

Deja ai votat!
se încarcă...