Amenzi de peste 27.000 de lei în urma controalelor anti-COVID

0

Creșterea numărului îmbolnăvirilor de COVID-19 din județ a determinat autoritățile locale să organizeze noi acțiuni pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, în perioada 5-8 martie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, în cele patru zile cât s-a acționat pe raza întregului județ, au fost organizate 20 de acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate peste 150 de obiective economice și peste 500 de locații în care se aflau persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu.

„În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 27.000 de lei”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Potrivit acelorași surse, acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate restricțiile impuse vor continua în județ, în funcție de rata de incidență a noilor îmbolnăviri raportată la mia de locuitori, pe fiecare localitate în parte.

 

Deja ai votat!