Falsuri pentru evitarea carantinei. Polițiștii au făcut șase percheziții domiciliare

0
FOTO ARHIVĂ

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat joi, 8 aprilie a.c., șase percheziții domiciliare, pe raza municipiului Botoșani și a comunei Curtești, la locuințele mai multor persoane bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și instigare la uz de fals. Cu ocazia perchezițiilor la locațiile vizate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă care interesează cauza, respectiv aparatură electornică și înscrisuri. La activități s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor cadrul Biroul de Investigații Criminale, a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic, precum și a luptătorilor cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor.

„În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că un bărbat de 57 de ani, din municipiul Botoșani, în calitate de administrator la o societate comercială, la solicitarea unui tânăr de 31 de ani, din comuna Curtești, ar fi întocmit două contracte individuale de muncă, pentru acesta și pentru alt tânăr de 32 de ani, din aceeași localitate, care, în calitate de conducători auto, le-ar fi prezentat la vamă, în momentul în care se întorceau dintr-o țară străină, pentru a evita carantinarea”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Cercetările continuă, în vederea administrării în totalitate a probatoriului, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție procedurală.

 

Deja ai votat!