O divergență cu un vecin l-a trimis pe un bărbat în pușcărie

0

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Ibănești, a fost ridicat joi, pe 8 aprilie a.c., de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale –Compartimentul Urmăriri și trimis la pușcărie. Acuzat de tulburare de posesie, amenințare și furt calificat, Dumitru Stan a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare în regim de detenție.

Faptele care l-au trimis în spatele gratiilor au avut loc în urmă cu mai bine de trei ani. În noaptea de 31 mai spre 1 iunie 2017, bărbatul ar fi intrat în curtea unui vecin, de unde i-ar fi furat o drujbă. Mai apoi, pe 18 ianuarie 2018, el ar fi mutat gardul, pe terenul vecinului, amenințându-l cu moartea pe un alt localnic. Tulburare de posesie a fost constatată și de către membrii Comisiei Locale de Fond Funciar Ibănești, care a efectuat o măsurare a limitelor celor două suprafețe de teren, iar când i s-a adus la cunoștință să respecte limitele stabilite anterior, bărbatul a intrat pe terenul vecinului și a refuzat să mai plece.

Trimis în judecată, Dumitru Stan a fost condamnat inițial de Judecătoria Dorohoi la închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Luni însă, pe 5 aprilie a.c., în apel, condamnarea i-a fost comutată în închisoare în regim de detenție. În plus, bărbatul a fost obligat de instanță să plătească daune morale, daune materiale și cheltuieli judiciare în sumă de circa 3.000 de lei. Joi, după ce mandatul de executare a pedepsei emis de instanță a ajuns la polițiști, aceștia s-au dus după el și l-au reținut, bărbatul fiind ulterior escortat către Penitenciarul Botoșani, unde a fost încarcerat.

 

Deja ai votat!