Veşti bune pentru femeia operată de tumora gigant

0

Veşti extraordinare pentru femeia care a fost supusă unei operaţii record în urmă cu o săptămână.

În vârstă de 49 de ani, aceasta a fost supusă unei intervenţii chirurgicale săptămâna trecută, în urma căreia i-a fost extirpată o tumoră de peste 24 de kilograme. Fiind diagnosticată cu Covid19, înainte de a fi operată, femeia a fost internată pe secţia de Reanimare Covid, fiind şi intubată, din cauza afectării pulmonare. Câteva zile mai târziu, femeia a fost externată din Secţia de Reanimare, fiind internată pe o secţie normală, pentru bolnavii Covid, fără a avea nevoie nici măcar de sursă de oxigen. „Pacienta este în stare bună. A depăşit foarte bine momentul critic, de după intervenţia chirurgicală şi se recuperează foarte bine”, a declarat medicul primar chirurg Iulian Preda, cel care a condus intervenţia chirurgicală pentru înlăturarea tumorii record.
Femeia este în continuare internată în spital din cauza Covid19, însă va fi externată în cel mai scurt timp, dacă starea ei continuă să evolueze în acelaşi fel.

Botoșăneanca este dintr-o comună din apropierea municipiului Botoşani, iar în ultima perioadă, femeia a spus că a început să ia foarte mult în greutate. La prezentarea la spital aceasta a ajuns să cântărească, din declaraţiile ei, 157 de kilograme, la 1,78 metri înălţime. Botoşăneanca s-a prezentat la spital, întrucât nu mai putea respira, spunându-le medicilor că se simţea balonată şi se sufoca. În urma unui examen ecografic, medicii au depistat, însă, o tumoră gigant la nivelul uterului.

Deja ai votat!