Campanie inedită pentru salvarea unei vieţi de copil

0

Ștefănel este un copilaș de doar 3 ani, iar viaţa sa depinde de mobilizarea semenilor. Asta deoarece micuţul are nevoie de 2,1 milioane dolari pentru a învinge boala SMA1 care îi atrofiază mușchii și îl lasă fără puteri. Amiotrofia musculară tip 1 (SMA1) și este o boală care afectează mușchii de la nivelul întregului corp. Până în urmă cu câțiva ani, boala nu era tratabilă, iar majoritatea copiilor diagnosticați cu SMA1 se stingeau. Din fericire medicina a avansat, iar acum există tratament. Se numește Zolgensma, însă, din păcate, acest tratament are un cost uriaș: 2.1 milioane dolari, fiind considerat cel mai scump medicament din lume.

Campanie de strângere de capace de plastic

Asociaţia pentru micuţul Noel, înfiinţată de câţiva bihoreni, și care a ajutat doi copii cu Amiotrofie Spinală de tip 1 să primească vaccinul Zolgensma în valoare de 2,1 milioane de dolari, a lansat o campanie de strângere de capace de plastic în mai multe puncte din Oradea, dar şi din ţară. Acestea vor fi valorificate, iar banii vor fi donați lui Ştefan, băieţelul din Oradea tot cu SMA1.

În campanie s-au implicat şi mai multe persoane din Botoşani, care doresc să îl ajute pe Ştefănel. Astfel, la noi în judeţ există un punct de colectare la Curteşi, pe strada Pădurii nr.5B. „Intrați în linkul următor și găsiți marcate pe hartă toate punctele de colectare capace plastic: https://cutt.ly/FcOfA2l‼️‼️ În continuare căutăm puncte de colectare astfel încât toată lumea să aibă în apropiere un punct unde să poată duce capacele strânse. Haideți să creăm o rețea imensă și să unim toți românii în campania de colectare capace pentru salvarea lui Ștefănel”, transmit organizatorii campaniei din Botoşani.

Cei care doresc să-l ajute pe micul orădean pot intra şi pe grupul de licitaţii, unde au loc zilnic şi tombole la diverse produse, inclusiv autoturisme, excursii, electrocasnice, laptop-uri sau ultimele modele de smartphone-uri.

Donatorii pot trimite şi bani în contul RO33BTRLRONCRT0532233601, în euro: RO80BTRLEURCRT0532233601, în dolari: RO84BTRLUSDCRT0532233601 sau în lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601, beneficiar fiind Asociaţia pentru micuţul Noel.

De asemenea, pentru Ștefan există și o campanie de donare prin SMS la numărul 8828, prin care oricine poate trimite 2 euro.

Se mai pot face donaţii prin Paypal, pe site-ul ONG-ului, prin Revolut la numărul de telefon 0747.681.370 (user: mariab9kl) sau prin BTPay, transferând bani la numărul 0752.076.131.

Deja ai votat!