Doi morţi după un accident cumplit în Dorohoi (video)

Un accident cumplit a avut loc joi, 15 aprilie, la ieşirea din municipiul Dorohoi spre Suceava, în dreptul pepinierei Gradina verde. Din primele informații, în eveniment sunt implicate două autoturisme. O tânără de 31 de ani, aflată la volanul unui autoturism Lada110, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga împrejurare în care a fost izbit de un Audi. În urma coliziunii au rezultat şase victime. Două femei, una în vârstă de 31 de ani, iar cealaltă de 54 de ani şi-au pierdut viaţa, iar alte patru persoane au fost ranite.

La faţa locului s-au deplasat  patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi şi Botoşani cu o autospecială cu apă și spumă, una de descarcerare, ambulanţa de terapie intensivă mobilă SMURD şi ambulanţa SMURD, dar și două echipaje din Serviciului Județean de Ambulanţă.

„S-a intervenit pentru descarcerarea a trei persoane rămase blocate în urma accidentului. Acestea au fost extrase şi predate ambulanţelor SMURD, TIM şi SJA pentru a fi transportate la Spitalul Municipal Dorohoi şi Spitalul Botoşani. În urma accidentului, din păcate, a fost constatat decesul a două persoane. Una dintre acestea a fost aruncată din autoturism în timpul accidentului, iar cea de-a doua a fost scoasă de echipajele de intervenţie”, a declarat locotenent colonel Petrică Ciobănaşu, locţiitor al comandantului Detașamentului de Pompieri Dorohoi.

Alte patru victime, care au fost grav rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri. Două dintre acestea au ajuns la Spitalul Municipal Dorohoi, iar celelalte la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani. „La locul accidentului am găsit şase victime, trei de sex feminin şi trei de sex masculin. Două femei erau decedate. Acestea prezentau multiple leziuni grave incompatibile cu viaţa. Din păcate, pentru acestea nu s-a mai putut face nimic. La spital au ajuns patru persoane”, a declarat medic Dănuţ Panaitescu specialist in medina de urgenta in cadrul upu smurd

Anchetă demarată de poliţişti

La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţişti, care au demarat imediat o anchetă. „Din verificările efectuate până în acest moment, s-a stabilit faptul că un autoturism condus de o femeie de 31 de ani din municipiul Dorohoi, în timp ce se deplasa pe DN 29 A, direcția de deplasare Dorohoi- Horlăceni, a oprit pe acostament și ulterior a încercat să efectueze manevra de întoarcere a autoturismului, fără să se asigure la plecarea de pe loc, împrejurare în care, un alt autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani din comuna Șendriceni, care se deplasa regulamentar pe aceeasi direcție de mers a intrat în coliziune cu acesta”, a declarat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani (IPJ).

Aceasta a adăugat că cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Deja ai votat!