Rata de promovare la nivelul judeţului la Simularea Evaluării Naţionale este de 56,34%

0

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a centralizat rezultatele simulării Examenului de Evaluare Națională 2021.

Potrivit conducerii IŞJ, la limba şi literatura română, 65,21% dintre elevi au obţinut note peste 5. Nici un elev nu a primit nota maximă.

La matematică, rata de promovare este de 49,28%. La această disciplină 16 elevi au reuşit performanţa de a obţine nota maximă.

Rata de promovare generală la nivelul județului Botoșani este de 56,34%. Niciun elev nu a obținut media 10. Rezultatele din acest an școlar sunt mai bune decât cele obținute de elevi la simularea Examenului de Evaluare Națională din anul școlar 2018-2019, când procentul a fost de 42,51%”, a declarat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ.

Potrivit reprezentantului IŞJ, rezultatele au fost aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea Examenului de Evaluare Națională nu sunt publice. La solicitarea părinților notele vor putea fi trecute în catalog.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare”, a concluzionat Ana Maria Loghin.

Deja ai votat!