Tânără condusă pe ultimul drum după o tragedie (video)

0

Lacrimi de durere şi neputinţă au curs din ochii a sute de oameni joi după-amiază, când o tânără în vârstă de doar 23 de ani a fost condusă pe ultimul drum.

Ema, tânăra care a decedat după aproape o lună de chin pe Secţia de reanimare a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, a fost înmormântată în satul natal. Înconjurată de familia îndurerată, prieteni, rude şi vecini, tânăra a fost înmormântată în satul natal, Glodeanu Sărat, din judeţul Buzău.

Pentru că era atât de iubită în comunitatea din care făcea parte, înmormântarea fetei a fost transmisă şi live pe o pagină de socializare, iar imaginile au fost privite de peste 1.600 de persoane în mediul online. De altfel, familia i-a rugat pe toţi cei care au dorit să meargă la înmormântare, totuşi, să nu se prezinte dacă aveau cele mai mici simptome de răceală sau simptome specifice covid şi să privească imaginile de acasă. Ulterior, slujba de înmormântare va putea fi urmărită pe pagina de youtube a utilizatorului Pianistul AZS.

Tânăra a decedat la Botoşani, unde era stabilită alături de soţul său, după ce a suferit o intoxicaţie cu monoxid de carbon. Medicii de la Botoşani şi Bucureşti au încercat în zadar să o stabilizeze, deoarece inima tinerei a încetat, obosită, să mai bată. „Mi-aş fi dorit enorm să te pot vedea în spital. Să îmi zâmbeşti şi mie. Să mă auzi când îţi spun că te iubesc. Aş fi preferat să număr zilele în continuare. Azi era ziua 28. Aş fi putut să număr până la 1000. Dar măcar aveam un fir de speranţă. Offf. Mă doare de înnebunesc. Dar sper din suflet că dacă Dumnezeu ne trece şi pe aici, tot El o să ne ofere alinare şi tot El o să ne umple golul imens pe care l-ai lăsat. O să ne fie greu. Dar îţi promit că speranţa revederii o să ardă în sufletul nostru în fiecare zi”, a scris sora tinerei.

Încercări zadarnice făcute de medici

Originară din Buzău, dar căsătorită şi stabilită într-o comună din apropierea oraşului, tânăra a fost găsită de către membrii familiei inconştientă în baia din casă, unde era şi o centrală pe gaz. Incidentul a avut loc la mijlocul lunii martie. Se pare că monoxidul de carbon emanat de aceasta a fost cauza leşinului, fata fiind găsită în comă profundă.

Aceasta a fost dusă imediat la Spitalul Județean de Urgenţă (SJU), medicii încercând în zadar să o trateze. Ulterior, tânăra a fost transportată cu o ambulanţă pe Aeroportul Suceava, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD şi transportată la Bucureşti, unde a fost internată la Spitalul Universitar, însă nici medicii de acolo nu au reuşit să facă ceva pentru starea ei. „A fost internată direct în secția de Terapie Intensivă, în comă profundă. S-au făcut o mulţime de teste şi s-au încercat toate tratamentele posibile. Intoxicaţia cu monoxid de carbon i-a afectat creierul în mod ireversibil. A fost transferată la Bucureşti, dar după o săptămână a fost trimisă înapoi la Botoșani, fără nici o îmbunătăţire”, a spus un medic din cadrul SJU „Mavromati”.

Tânăra a fost diagnosticată cu paralizie a tuturor membrelor corpului şi encefalopatie posthipoxică, provocată de lipsa de oxigen de la nivelul creierului. Din păcate, în dimineaţa zilei de duminică, inima tinerei s-a oprit, medicii nemaiputând să o resusciteze, fiind declarat decesul.

Deja ai votat!