Contrabandă dejucată cu focuri de armă. BMW X5 și mii de pachete de țigări confiscate

Un autoturism BMW X5 și aproape 3.000 de pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate, duminică, 18 aprilie a.c., în urma unei operațiuni a polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani. Captura a fost realizată dimineață, când polițiștii de frontieră au observat, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia pădurii din marginea comunei Păltiniș, două persoane care transportau în spate două colete voluminoase către autoturismul BMW X5, parcat între copaci.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, suspecții au abandonat coletele și autoturismul și au fugit în pădurea din apropiere. „Deoarece fugarii nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare fiind executate patru focuri de avertisment în plan vertical”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Când au verificat coletele abandonate, polițiștii de frontieră au stabilit că era vorba de 2.950 de pachete cu țigări, în valoare de 41.300 de lei, întreaga cantitate fiind confiscată în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat şi autoturismul BMW X5, a cărui valoare a fost estimată la 30.000 de lei.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, încercând să-i identifice pe toți suspecții implicați în activitatea infracțională.

 

Deja ai votat!