Femeie luată cu ambulanţa din centrul de vaccinare

0

O femeie din judeţul Botoşani a ajuns la spital după ce a fost preluată de o ambulanţă chiar de la un centru de vaccinare din municipiu.

În vârstă de 50 de ani, botoşăneanca a fost programată pentru a fi vaccinată în centrul de la Colegiul „Gheorghe Asachi”, duminică la amiază. Când a ajuns, aceasta s-a aşezat pe un scaun, pentru a aştepta să îi vină rândul, doar că a început să se agite spunând că îi este teamă să se vaccineze. Cu toate acestea, până la urmă, femeia a decis să îşi facă vaccinul, aceasta fiind la prima doză. După ce i-a fost inoculată substanţa, însă, femeia a continuat să fie agitată, iar starea sa s-a transformat într-un atac de panică. Cadrele medicale şi medicul coordonator al centrului i-au sărit imediat în ajutor, fiind apelat şi serviciul 112.

La faţa locului a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, femeia fiind preluată şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe. „Pacienta a sosit în serviciul UPU stabilă, fiind diagnosticată cu un atac de panică, temându-se că ar putea avea anumite reacţii adverse, ceea ce nu a fost cazul. A fost tratată după protocolul specific în astfel de situaţii, monitorizată, după care externată la domiciliu cu anumite recomandări”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Deja ai votat!