Bilete de tratament pentru pensionari prin Casa de Pensii

0

De la începutul anului până în prezent au fost înregistrate 1.800 de cereri pentru bilete pentru pensionarii care merg la tratament prin Casa Județeană de Pensii (CJP).

În primele două serii au fost vândute 56 de bilete. La acestea se adaugă 17 bilete gratuite de care au beneficiat persoanele cu handicap, veteranii de război, dar și salariaţii care lucrează în mediu radioactiv. Printre stațiunile preferate de beneficiari se află Vatra Dornei, Nicolina, Covasna, Felix și Mangalia.

Tariful unui  bilet este de 1.929 lei pentru trei stele și 1.841 lei pentru două stele”, a precizat Cristina Anton, director executiv al CJP. Pentu pensionari contribuția individuală la costul biletului este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie din luna anterioară celei în care se efectuează repartiția sau de 50% din valoarea biletului, în care pensia este mai mare.

Cei care au prioritate în aprobarea unui bilet sunt pensionarii de invaliditate, pensionarii care nu au luat bilet în ultimii doi ani și pensionarii cu venituri/pensii mici. Perioada de tratament este de 16 zile calendaristice.

În momentul de față se eliberează bilete pentru seria trei pentru care beneficiarii pot depune cereri până pe 22.04.2021. Pentru această serie sunt disponibile 16 bilete pentru hotelurile aparținând TMRCB.

Deja ai votat!