spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTDrumul strategic făcut pe bucăți. Licitația pe lotul II a fost contestată

Drumul strategic făcut pe bucăți. Licitația pe lotul II a fost contestată

Odiseea „drumului strategic” continuă, după ce o asociere de firme a decis să conteste rezultatul licitației organizată de Consiliul Județean pentru lotul II Răuseni – Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti. Acest tronson fusese câştigat de o asociere al cărei lider este Cornell”s Floor SRL, împreună cu cei de la Construct Com, Test Prima SRL Suceava și Autotehnorom Suceava, doar că cei clasați inițial pe locul III, asocierea Mavgo Holding Bacău – Aqua Parc Neamț – Hydrostoy AD Bulgaria, au contestat procedura. Prin urmare, cel puțin pentru o perioadă, lucrările pe acest tronson vor întârzia. „Contestația va fi analizată de specialiștii din cadrul CJ și vom face toate demersurile legale să avem un rezultat cât mai repede cu putință”, a spus Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Pe celelalte două tronsoane nu sunt contestaţii 

În schimb, pentru celelalte două loturi, I și III, termenul de depunere a contestațiilor a expirat și prin urmare Consiliul Județean urmează să semneze contractele cu reprezentanții constructorilor. Astfel, lotul I, care are o lungime de 29,212 kilometri Șipote – Rediu – Răuseni – Călăraşi, va fi modernizat de o asociere de firme din judeţul Neamţ, Danlin XXL și Dragoș Invest, care va executa lucrarea pentru 94,4 milioane de lei fără TVA.

La fel, lotul III, care are o lungime de 25,859 kilometri și asigură legătura între localităţile Blândeşti – Cerchejeni – Suliţa – Cheleş – Lunca – Cerneşti – Todireni, va fi asfaltat de o asociere de două firme din judeţul Bistriţa Năsăud, respectiv Dimex 2000 Company și Frasinul, care a licitat suma de 86,29 milioane de lei.

„Vom încerca să urgentăm, cât ne permite legea, obținerea unei decizii definitive”

„Prin cele două contracte pe care le vom semna vom moderniza 56 de kilometri de drum, din care 18 kilometri sunt în prezent din piatră, iar restul de 38 de kilometri au o îmbrăcăminte asfaltică ușoară a căreia stare este în prezent rea. Pentru lotul II vom respecta cadrul legal și vom încerca să urgentăm, cât ne permite legea, obținerea unei decizii definitive pentru a debloca și aici situația. Dacă lucrurile se vor prelungi, din varii motive, vom interveni pe acel sector de drum astfel încât să fie circulabil”, a spus președintele CJ, Doina Federovici.

Prin urmare, după semnarea contractelor, care ar urma să aibă loc vineri, pe 23 aprilie a.c., CJ urmează să emită și ordinul de începere a lucrărilor pe loturile I și III, iar constructorii vor putea începe organizarea de șantier. Prin urmare, există șanse ca la jumătatea lunii mai, lucrările să înceapă pe cele două șantiere.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, iar termenul maximal este decembrie 2023.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
76 %
1.5kmh
18 %
lun
25 °
mar
26 °
mie
17 °
joi
17 °
vin
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...