Bijuterii bibliofile expuse la Biblioteca Județeană

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și Drepturilor de Autor, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani a organizat, în mediul on-line, pe pagina de Facebook și pe site-ul instituției, bibliotecabotosani.ro, expoziția ”Regal de bijuterii bibliofile”.

Organizată în Sala Fondului Documentar Eminescu, expoziția cuprinde donația excepțională de carte primită în acest an din partea Asociației Culturale ”Regal D’Art”. Seria de lucrări editată sub egida asociaţiei, cuprinde două colecţii. ”Regal de Poezie”, care reunește poeți contemporani din România și Republica Moldova și ”Regal de Înțelepciune”, ce grupează interviuri și articole ale unor autori consacrați.

Toate cele 15 volume sunt editate în condiții grafice deosebite: coperte îmbrăcate în catifea, înnobilate cu elemente ornamentale și cristale Swarowski, file din carton cu irizații aurii, reproduceri de artă plastică și grafică pe hârtie de calc, portrete și facsimile.

Cele două colecții au fost concepute ca exponate de artă bibliofilă, fiind editate într-un număr limitat de exemplare. Aducem mulțumiri doamnei Lili Bobu, coordonatoare a proiectului, pentru o donație care face din Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” privilegiata posesoare a unei colecții ce se remarcă prin eleganță și unicitate.

Deja ai votat!