Șoferi lăsați fără permis, după ce nu au dat prioritate pietonilor

0

Mai mulți șoferi au rămas fără permise de conducere, în urma unei acțiuni organizată astăzi, 21 aprilie a.c., de polițiștii din cadrul Biroului Rutier. Controalele în trafic au avut loc în intervalul orar 10:00-14:00, iar acțiunea a vizat prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principală cauză generatoare neacordarea priorității de trecere a pietonilor care au acest drept.

Astfel, în urma controalelor în trafic au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 7.000 de lei, fiind reținute și 13 permise de conducere, dintre care 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile și două pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De exemplu, polițiștii rutieri au surprins pe Calea Națională un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din municipiul Botoșani, care nu a acordat prioritate de trecere unei femei angajate regulamentar în traversarea părții carosabile. Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiindu-i suspendat și dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.

În primele trei luni ale acestuia an, în municipiul Botoșani s-au produs 16 accidente rutiere soldate cu victime, cu 10 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. În urma producerii accidentelor au rezultat 4 victime rănite grav și 14 victime rănite ușor.

Principala cauză a producerii accidentelor, în 8 dintre cazuri, a fost neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile.

Deja ai votat!