Accidentele rutiere i-au scos în stradă pe polițiști

Polițiștii rutieri au pus tunurile pe cei care nesocotesc normele rutiere. Miercuri după-amiază, pe 21 aprilie a.c., la numai câteva ore de la o altă acțiune care a vizat acordarea priorității de trecere pietonilor, echipajele de poliție au ieșit din nou pe străzile municipiului și au supravegheat traficul, urmărindu-i de data aceasta și pe pietoni.

„Având în vedere dinamica producerii accidentelor rutiere cu victime omenești petrecute pe raza municipiului Botoșani, în primele trei luni ale acestui an, din care rezultă că principala cauză generatoare de accidente rutiere cu victime o constituie neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept, în data de 21 aprilie 2021, în intervalul orar 15:00-19:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat o acțiune pe principalele artere rutiere pe care se înregistrează valori mari de trafic și accidente”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit acelorași surse, în urma activităților desfășurate, polițiștii au legitimat peste 70 de persoane și au controlat 38 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4.000 de lei. Dintre acestea, trei sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză, una pentru traversare neregulamentară și șapte pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a părții carosabile.

Deja ai votat!