ÎPS Teofan – „Să fim purtători de biruinţă asupra necredinţei care se răspândeşte în lume” (video)

Sute de credincioşi au participat astăzi, 23 aprilie, la slujba oficiată la Mănăstirea Popăuţi, de marea sărbătoare închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, Ocrotitorul Municipiului Botoşani. La slujba oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi, au participat Doina Federovici, Preşedintele Consiliului Judeţean, primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Liviu Toma, Magda Oleniuc, subprefectul judeţului.

În ciuda ploii şi frigului, credincioşii au asistat la slujbă şi s-au rugat alături de ÎPS Teofan şi de preoţi pentru vremuri mai bune.

„Să mergem pe acelaşi drum pe care a mers Sfântul şi Marele Mucenic Gheorghe”

Sfântul Gheorghe, Purtător de Biruinţă, Purtător de Biruinţă asupra necredinţei din vremea sa şi asupra dezordinii morale din vremea sa. Astăzi, la 17 veacuri de când a pătimit Sfântul Gheorghe, noi, creştinii, suntem chemaţi să-L rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască putere de biruinţă, să fim purtători de biruinţă asupra necredinţei care se răspândeşte în lume, purtători de biruinţă asupra credinţelor mincinoase care se răspândesc în lume, purtători de biruinţă asupra noilor ideologii care se răspândesc în lume, care arată că familia poate fi şi altceva decât cea pe care o cunoaştem, ideologia că pruncii pot fi ucişi în pântece, că bătrânii pot să fie asistaţi să se sinucidă, că oamenii bărbaţi să devină femei şi femeile să devină bărbaţi. Asupra acestor lucruri creştinul de astăzi este chemat să fie biruitor. Pentru a fi biruitor, are nevoie de Liturghie, are nevoie creştinul de Scriptură şi are nevoie de rugăciune.

Dumnezeu să ne dăruiască putere să fim biruitori asupra păcatului din noi, să fim biruitori asupra mândriilor din noi şi prin duh de pocăinţă să mergem pe acelaşi drum pe care a mers Sfântul şi Marele Mucenic Gheorghe. Îmbrăţişându-vă pe toţi cu dragoste multă, îl rog pe Dumnezeu să vă dăruiască dumneavoastră, tuturor celor de faţă şi celor pe care-i purtaţi în inimile dumneavoastră, să vă dăruiască har, pace şi binecuvântare şi multă răsplătire pentru răbdarea şi frigul pe care le-aţi răbdat astăzi. Dumnezeu să vă aibă pe toţi în mila Sa cea bogată. Amin”, a spus ÎPS Teofan.

În finalul slujbei, credincioşii s-au închinat la icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.  „Slavă lui Dumnezeu pentru toate, iubiţi credincioşi! Este ziua noastră, a tuturor, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Să vă dăruiască Dumnezeu sănătate şi să ne bucurăm şi pentru ploaia cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu şi pentru că este sărbătoarea Sfântului Gheorghe, când mergeţi acasă un vin fiert sau o ţuică fiartă, cu binecuvântare şi dezlegare, ca să vă încălziţi puţin. Să vă aibă Dumnezeu în mila Lui! Doamne, ajută!”, a mai spus Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Deja ai votat!