miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTContract semnat pentru două sectoare din drumul strategic (video)

Contract semnat pentru două sectoare din drumul strategic (video)

Conducerea Consiliului Județean (CJ) și reprezentanții societăților de construcții care au câștigat licitațiile pe cele două tronsoane din drumul strategic au semnat astăzi contractele în vederea declanșării lucrărilor de modernizare.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

La eveniment au participat și membrii comisiei de implementare, dar și primarii unor localități străbătute de drumul strategic.

Drumul strategic a fost împărţit în trei loturi pentru efectuarea lucrărilor de modernizare. În ceea ce priveşte lotul II, Răuseni – Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti, rezultatul licitaţiei pentru realizarea lucrărilor a fost contestat. Acest tronson fusese câştigat de o asociere al cărei lider este Cornell”s Floor SRL, împreună cu cei de la Construct Com, Test Prima SRL Suceava și Autotehnorom Suceava, doar că cei clasați inițial pe locul III, asocierea Mavgo Holding Bacău – Aqua Parc Neamț – Hydrostoy AD Bulgaria, au contestat procedura. Prin urmare, cel puțin pentru o perioadă, lucrările pe acest tronson vor întârzia.

Pentru celelalte două loturi, I și III, termenul de depunere a contestațiilor a expirat. Lotul I, care are o lungime de 29,212 kilometri Șipote – Rediu – Răuseni – Călăraşi, va fi modernizat de o asociere de firme din judeţul Neamţ, Danlin XXL și Dragoș Invest, care va executa lucrarea pentru 94,4 milioane de lei fără TVA.

La fel, lotul III, care are o lungime de 25,859 kilometri și asigură legătura între localităţile Blândeşti – Cerchejeni – Suliţa – Cheleş – Lunca – Cerneşti – Todireni, va fi asfaltat de o asociere de două firme din judeţul Bistriţa Năsăud, respectiv Dimex 2000 Company și Frasinul, care a licitat suma de 86,29 milioane de lei.

Conducerea CJ speră ca după Paşte să semneze ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, iar termenul maximal este decembrie 2023.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
câțiva nori
25.4 ° C
25.6 °
22.8 °
71 %
3.7kmh
24 %
mie
30 °
joi
27 °
vin
27 °
sâm
32 °
Dum
37 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...