Doliu în învățământul dărăbănean

0

Învăţământul dărăbănean este în doliu după ce profesorul Stelian Sfeclă, cel care a îndrumat generaţii întregi de elevi în tainele matematicii, s-a ridicat la ceruri. Acesta s-a stins după o grea suferinţă la vârsta de 71 de ani.

Anunțul a stârnit un val de tristețe în rândul celor care l-au cunoscut și iubit pe cel ce și-a dedicat întreaga viaţă învăţământului. Printre cei care şi-au exprimat regretul se află şi primarul oraşului Darabani, Mihai-Alin Gîrbaci. ”Profesor, director și om de o deosebită valoare. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”, a scris acesta pe o reţea de socializare.

L-am cunoscut! Am fost colegi la Școala Gimnazială din Păltiniș. Om și dascăl de excepție. Condoleanțe familiei! Drum lin printre stele! Dumnezeu sa-l ierte!”, a transmis, la rândul său profesorul de istorie Vasile Marusac.

Profesorul Stelian Sfeclă a predat pe parcursul carierei la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” Darabani, Cornești, Teioasa și Bajura, dar și Dorohoi și Păltiniș. De asemenea, acesta a fost o perioadă director al Școlii Cornești și „Leon Dănăilă”, Darabani.
Stelian Sfeclă și-a început cariera în învățământ în 1970, iar în 2016 s-a pensionat, însă a ales să rămână în continuare la catedră.
Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu îndrăgitului profesor, o pot face în cursul zilei de marți, 27 aprilie, între orele 10:00-18:00, la Biserica ”Sfântul Nicolae”. Acesta va fi condus pe ultimul drum miercuri, la prânz, în localitatea Ivancăuți, comuna Păltiniș, fiind localitatea sa natală.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

 

Deja ai votat!