spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTDoliu în învățământul dărăbănean

Doliu în învățământul dărăbănean

Învăţământul dărăbănean este în doliu după ce profesorul Stelian Sfeclă, cel care a îndrumat generaţii întregi de elevi în tainele matematicii, s-a ridicat la ceruri. Acesta s-a stins după o grea suferinţă la vârsta de 71 de ani.

Anunțul a stârnit un val de tristețe în rândul celor care l-au cunoscut și iubit pe cel ce și-a dedicat întreaga viaţă învăţământului. Printre cei care şi-au exprimat regretul se află şi primarul oraşului Darabani, Mihai-Alin Gîrbaci. ”Profesor, director și om de o deosebită valoare. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”, a scris acesta pe o reţea de socializare.

L-am cunoscut! Am fost colegi la Școala Gimnazială din Păltiniș. Om și dascăl de excepție. Condoleanțe familiei! Drum lin printre stele! Dumnezeu sa-l ierte!”, a transmis, la rândul său profesorul de istorie Vasile Marusac.

Profesorul Stelian Sfeclă a predat pe parcursul carierei la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” Darabani, Cornești, Teioasa și Bajura, dar și Dorohoi și Păltiniș. De asemenea, acesta a fost o perioadă director al Școlii Cornești și „Leon Dănăilă”, Darabani.
Stelian Sfeclă și-a început cariera în învățământ în 1970, iar în 2016 s-a pensionat, însă a ales să rămână în continuare la catedră.
Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu îndrăgitului profesor, o pot face în cursul zilei de marți, 27 aprilie, între orele 10:00-18:00, la Biserica ”Sfântul Nicolae”. Acesta va fi condus pe ultimul drum miercuri, la prânz, în localitatea Ivancăuți, comuna Păltiniș, fiind localitatea sa natală.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
12.7 ° C
12.7 °
8.8 °
77 %
1.4kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...