Schimbare la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean

0

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, îşi încheie mandatul la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. La conducerea IŞJ va veni Daniel Botezatu, consilier municipal liberal, fost inspector şcolar general adjunct, în perioada 2010 – 2012.

Gabriel Hârtie şi-a câştigat funcţia în urma unui concurs susţinut în urmă cu patru ani. Conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării avea ca variante prelungirea mandatului lui Gabriel Hârtie, respectiv numirea unui inspector şcolar general interimar. Conducerea MEC a optat pentru a doua variantă, astfel că miercuri, 28 aprilie, va fi instalat în funcţia de inspector şcolar general Daniel Botezatu, profesor de istorie la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Daniel Botezatu este profesor doctor în istorie şi a fost susţinut de conducerea PNL Botoşani pentru a prelua funcţia de inspector şcolar general. Daniel Botezatu a fost inspector şcolar de istorie, iar în perioada 2002 – 2010 a fost inspector şcolar responsabil cu activitatea educativă.

Gabriel Hârtie, susţinut de Mihaela Huncă

Gabriel Hârtie lucrează în IŞJ din anul 2012. În primii ani, el a coordonat activitatea profesorilor de educaţie fizică, pentru ca în iunie 2014 să fie numit inspector şcolar general adjunct. În ianuarie 2017, oficialul a fost numit inspector școlar general, la scurt timp după ce Mihaela Huncă, inspector şcolar general, a obţinut un mandat de deputat PSD.

Gabriel Hârtie a susţinut concurs pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general, astfel că oficialul nu şi-a pierdut funcţia după ce a urmat-o pe Mihaela Huncă şi s-a înscris în PRO România.

Deja ai votat!