Firmă amendată de comisarii de mediu pentru lipsa gestiunii privind deșeurile

0

O societate comercială din municipiul Botoșani, care conform codului CAEN s-ar ocupa de comercializarea de produse alimentare, băuturi și tutun, s-a ales cu trei sancțiuni, în urma unui control inopinat făcut de comisarii Gărzii de Mediu. Sancțiunile au venit după ce echipa de control a constat mai multe încălcări ale normelor de mediu.

Astfel, în urma controlului neplanificat, echipa de comisari din cadrul Comisariatului Județean Botoșani a găsit mai multe cantități de deșeuri depozitate necorespunzător, de la produse deteriorate nevandabile (ambalaj deteriorat și produs depreciat), anvelope uzate, până la vehicule scoase din uz, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri mase plastice și deșeuri metalice. În plus, verificările au arătat că agentul economic nu avea o evidență privind gestiunea deșeurilor generate, colectate, valorificate sau eliminate prin operatori autorizați. Totodată, susțin comisarii de mediu, formularele de încărcare – descărcare deșeuri nepericuloase nu erau emise de expeditor și nu erau semnate și stampilate de către destinatar. Iar acolo unde existau formulare de expediție/ transport de deșeuri periculoase, documentele nu erau cuprindeau cantitatea de deșeuri predată.

„Pentru neconformitățile constate s-au trasat măsuri cu termen, în vederea remedierii și s-au aplicat un număr de trei sancțiuni, conform prevederilor legale, în cuantum de 27.500 lei”, se arată într-un comunicat al Comisariatului de Mediu Botoșani.

 

Deja ai votat!