Şoferul care a omorât un biciclist cu maşina a fost reţinut (video)

Autorul accidentului mortal de sâmbătă dimineaţă a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. În vârstă de 28 de ani, acesta se afla la bordul unui Volkswagen Passat, cu volan pe partea dreaptă şi se îndrepta spre localitatea Oneaga, dinspre Cristeşti. La un moment dat, aproape de limita a lovit violent un bărbat în vârstă de 61 de ani, care se deplasa spre cimitir cu bicicleta.

Imediat după producerea accidentului, şoferul a părăsit locul accidentului, abandonându-şi victima în şanţul de pe marginea drumului, într-o baltă de sânge. Acesta a fost identificat la scurt timp de către poliţişti şi adus la locului accidentului, unde şi-a recunoscut fapta. Tânărul le-a spus poliţiştilor că a plecat de la locul accidentului fiindu-i teamă de vecinii care ar fi ieşit cu furci şi sape din curţile caselor. „Eu am oprit şi am vrut să îi acord primul ajutor. Dar a ieşit un vecin cu o sapă din curte şi mă ameninţa, a mai ieşit un altul din curte şi mi-a fost frică şi din acest motiv al plecat”, le-a spus şoferul poliţiştilor după ce a fost adus de aceştia la faţa locului.

Ca urmare a anchetei efectuate la faţa locului, poliţiştii au decis ca şoferul să îşi petreacă Noaptea de Înviere în arestul Poliţiei. „În urma impactului conducătorul auto și-a continuat deplasarea fiind identificat în scurt timp de către polițiști. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!