Hristos a Înviat!

Astăzi este Sărbătoarea Paştelui, cu semnificaţie primordială în religia creştină. Celebrăm Trecerea Mântuitorului Iisus Hristos, prin Jertfă şi Credinţă, către Viaţa Veşnică.

După ce anul trecut au fost pustiite de restricţiile Covid, în acest an bisericile din Botoșani au fost din nou pline de credincioşii care au dorit să fie martori la cea mai mare minune a credinței ortodoxe.

La debutul slujbei de Înviere au fost sute de botoșăneni, care au umplut zonele din fața majorității bisericilor și aleile din preajma lor. Jandarmii au fost mai prezenţi ca niciodataă în preajma tuturor bisericilor, patrulând în mod constant pentru a se asigura că se respectă normele de protecţie impuse din cauza pandemiei.

După ce preoții au împărţit Lumina Sfântă, majoritatea credincioșilor s-au îndreptat spre cimitire pentru a duce lumină la mormintele celor care au trecut la cele veșnice. Aleile au prins viaţă în plină noapte, sute de oameni mergând cu Lumină la mormintele celor dragi, aşa cum este obiceiul de Înviere.

După ora 2:00 preoții sfințesc coșurile cu bucate aduse de credincioși.

Deja ai votat!