Incendiu violent la Dorohoi. Casă mistuită de flăcări

Două persoane, un bărbat de 52 ani și o femeie de 64 ani, au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce casa în care locuiau a fost distrusă în totalitate de flăcări. S-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni (n.r. – 2 spre 3 mai a.c.), în municipiul Dorohoi.

„Alarma a fost dată puțin înainte de ora 01.00, de vecini. La fața locului au ajuns trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, ardea casa în totalitate. Cei doi au reușit să iasă din locuința cuprinsă de flăcări înainte de sosirea forțelor de intervenție”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Pe bărbat, dat dispărut inițial, l-au găsit pompierii, la circa cinci metri de casa cuprinsă de flăcări, în viață. Cu toate că nu aveau urme vizibile de arsuri, cei doi au fost transportați la spital, cu ambulanțele SMURD și SAJ, pentru a le fi evaluată starea de sănătate.

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Din discuțiile purtate cu bărbatul, înainte de a adormi ar fi fumat și țigara rămasă aprinsă lângă materiale combustibile ar fi provocat incendiul.

Pompierii reamintesc faptul că respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de acest viciu:

– utilizați o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionată dintr-un material care nu ia foc;

– puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

– dacă aveți nevoie să vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru odihnă nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;

-stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

 

Deja ai votat!