Veteranul care s-a vaccinat împotriva Covid-19 a împlinit 101 ani (video)

0

Veteranul din Darabani care a ales să se vaccineze împotriva Covid-19 la 100 de ani, fiind astfel și cea mai în vârstă persoană care s-a vaccinat din județ, a împlinit astăzi, 4 mai, 101 ani.

Gheorghe Belehuzi şi-a sărbătorit ziua de naştere alături de familie, copii, nepoți și strănepoți. Acesta a mărturisit că este fericit că a ajuns la această vârstă și că a putut să-și vadă familia.

Veteranul spune că anul acesta a putut să se bucure cu adevărat de ziua sa, spre deosebire de anul trecut când, din cauza pandemiei, nu și-a putut întâlni toți nepoții. Acum, în schimb, fiind deja vaccinat cu ambele doze, la fel ca şi membrii familiei sale s-a putut bucura de prezența celor dragi.

„Mă bucur mult că am ajuns la vârsta asta. Secretul meu a fost cumpătarea, mereu am fost cumpătat în orice. Am muncit mult și niciodată n-am avut probleme cu ficatul, stomacul sau altele. Îmi doresc ca toata lumea să fie sănătoasă și să ajungă la anii mei”, a spus Gheorghe Belehuzi.

Orfan de ambii părinți la 14 ani

La ceas aniversar veteranul a rememorat, însă, şi anii grei prin care a trecut. Bătrânul povesteşte cu emoţie că a rămas orfan de tată la 4 ani, iar la 14 ani și-a pierdut şi mama. După ce a rămas singur pe lume acesta a fost luat şi crescut de o mătușă.

Greutăţile sale nu s-au oprit însă aici. În timpul celui De-al Doilea Război Mondial Gheorghe Belehuzi a fost, timp de patru ani, prizonier. Cu lacrimi în ochi, acesta îşi aminteşte că a dormit pe paturi de scânduri.

Iar acum, a ajuns să trăiască altă situație grea, situație cu care ne confruntăm, cu toții, de mai bine de un an. Însă acesta este optimist considerând că dacă ne vom vaccina cât mai mulți vom putea să trăim ca înainte de pandemie.

Primarul comunei a venit personal să-l felicite pe veteran

Printre persoanele care au venit să-i ureze „La mulți ani”, s-a aflat și primarul comunei Rădăuți-Prut, Viorel Nichiteanu. Acesta a venit personal să-l felicite pe Gheorghe Belehuzi cu ocazia aniversării celor 101 ani. Cei doi au o prietenie veche, iar cu acest prilej au început să depene amintiri din anii trecuți.

Viorel Nichiteanu a spus că „îmi rămâne mereu în minte imaginea cum l-am cunoscut pe nenea Ghiță, cânta la acordeon sau muzicuță și toți din sat se adunau în jurul său ca să-l asculte cum cânta. Avem multe amintiri. Nea Ghiță este un om plin de viață chiar și acum, la 101 ani, și sperăm să-l avem printre noi mulți ani de acum înainte”.

Gheorghe Belehuzi a mai precizat că tot ceea ce-și mai dorește acum este ca toată familia lui să fie sănătoasă, să se poată bucura în continuare unii de ceilalți. De asemenea, acesta a transmis, din nou, tuturor să asculte de ceea ce spun medicii și să se vaccineze ca să revenim la situația de dinaintea pandemiei.

Gheorghe Belehuzi a impresionat cu decizia sa de a se vaccina împotriva Covid19 la începutul lunii martie. Acesta a făcut și rapelul și spune că se simte bine.

 

Deja ai votat!