Campanie de regenerare a pădurilor din Botoșani

Reprezentanții Direcției Silvice Botoșani și-au programat regenerări pe 188 ha, din care 140 haregenerări naturale și 48 ha împăduriri.

La 31 martie s-a realizat o suprafață totală nou regenerată de 6 ha din care 6 ha împăduriri, precum și o suprafață de 9 ha completări în plantațiile mai vechi. Din cauza factorilor meteorologici nefavorabili  declanșarea campaniei de împăduriri din data de 15.03.2021 conform programului a întârziat, dar în momentul de față campania este finalizată, rezultatele fiind de 48 ha împăduriri (100% din programul anual).

În campania de împăduriri din primăvara acestui an Direcția Silvică Botoşani a plantat 100 de hectare. Astfel, 49 de hectare reprezintă împăduriri integrale și 51 de hectare de completări în plantațiile mai vechi, potrivit Direcției Silvice Botoșani. Dintre acestea 49 ha au fost în plantațiile din fond forestier și 2 ha în plantații din teren degradat.

Puieți pregătiți pentru anul viitor

Pădurarii botoșăneni s-au îngrijit să aibă puieți și pentru anul următor. “Pentru producerea puieților necesari în campaniile viitoare, s-au înființat culturi noi pe o suprafață de 193 ari, din care prin semănarea semințelor forestiere pe o suprafață de 106 ari și prin butășirea speciilor de plop și salcie pe o suprafață de 87 ari”, potrivit reprezentanților Direcției Silvice Botoșani.

Deja ai votat!