marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTDaniela Condurache și Sofia Vicoveanca s-au retras din Orchestra Rapsozii Botoșanilor (video)

Daniela Condurache și Sofia Vicoveanca s-au retras din Orchestra Rapsozii Botoșanilor (video)

Două dintre cele mai sonore nume ale folclorului românesc s-au retras din Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” la care activau ca soliste. Este vorba despre Daniela Condurache și Sofia Vicoveanca.

Anunțul vine în contextul în care, la sfârșitul lunii martie, şi dirijorul Ciprian Potoroacă a părăsit orchestra. Acestuia i-a expirat contractul care era pe perioadă determinată, fiind înlocuit cu Ion Oloieru.

„Pe 31 martie Sofia Vicoveanca și Daniela Condurache, din proprie dorință, s-au retras din Orchestră, însă vor rămâne ca soliste pe contract de colaborare, de drepturi de autor. Când vom avea spectacole, ele vor veni. Suntem în relații foarte bune atât cu Sofia Vicoveanca, cât și cu Daniela Condurache”, a precizat Dan Doboș, manager interimar al Orchestrei „Rapsozii Botoșanilor”.

„N-am vrut să iau șansa unui alt coleg care mai are câțiva ani până la pensie”

La rândul său, Daniela Condurache a precizat că „eu sunt pensionară de câțiva ani, însă am mai activat. Intenționam să mă retrag încă de dinaintea pandemiei, având multe solicitări de a cânta. Iar acum cu pandemia, fiind și spectacole mai puține, am decis să mă retrag fiind și pensionară și bugetul fiind mai restrâns n-am vrut să iau șansa unui alt coleg care mai are câțiva ani până la pensie așa că m-am retras. Suntem în relații foarte bune”.

„După atâția ani de carieră a venit momentul să am mai multă grijă de mine și de sănătatea mea”

Și Sofia Vicoveanca a declarat că s-a retras. „Am decis să mă retrag deoarece am o vârstă și vreau să am grijă mai mare de mine, iar ca angajat trebuie sa fii prezent mult mai des la spectacole. Am înțeles că la un moment dat era vorba și despre problema bugetului, însă decizia a fost a mea pentru că a venit momentul după atâția ani de carieră să am mai multă grijă de mine și de sănătatea mea”, a declarat artista.

Aceasta a mai precizat ca a rămas în relații foarte bune cu „Rapsozii Botoșanilor”, „iar când va fi nevoie și voi putea cu mare drag voi veni și voi cânta”. 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...