Daniela Condurache și Sofia Vicoveanca s-au retras din Orchestra Rapsozii Botoșanilor (video)

Două dintre cele mai sonore nume ale folclorului românesc s-au retras din Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” la care activau ca soliste. Este vorba despre Daniela Condurache și Sofia Vicoveanca.

Anunțul vine în contextul în care, la sfârșitul lunii martie, şi dirijorul Ciprian Potoroacă a părăsit orchestra. Acestuia i-a expirat contractul care era pe perioadă determinată, fiind înlocuit cu Ion Oloieru.

„Pe 31 martie Sofia Vicoveanca și Daniela Condurache, din proprie dorință, s-au retras din Orchestră, însă vor rămâne ca soliste pe contract de colaborare, de drepturi de autor. Când vom avea spectacole, ele vor veni. Suntem în relații foarte bune atât cu Sofia Vicoveanca, cât și cu Daniela Condurache”, a precizat Dan Doboș, manager interimar al Orchestrei „Rapsozii Botoșanilor”.

„N-am vrut să iau șansa unui alt coleg care mai are câțiva ani până la pensie”

La rândul său, Daniela Condurache a precizat că „eu sunt pensionară de câțiva ani, însă am mai activat. Intenționam să mă retrag încă de dinaintea pandemiei, având multe solicitări de a cânta. Iar acum cu pandemia, fiind și spectacole mai puține, am decis să mă retrag fiind și pensionară și bugetul fiind mai restrâns n-am vrut să iau șansa unui alt coleg care mai are câțiva ani până la pensie așa că m-am retras. Suntem în relații foarte bune”.

„După atâția ani de carieră a venit momentul să am mai multă grijă de mine și de sănătatea mea”

Și Sofia Vicoveanca a declarat că s-a retras. „Am decis să mă retrag deoarece am o vârstă și vreau să am grijă mai mare de mine, iar ca angajat trebuie sa fii prezent mult mai des la spectacole. Am înțeles că la un moment dat era vorba și despre problema bugetului, însă decizia a fost a mea pentru că a venit momentul după atâția ani de carieră să am mai multă grijă de mine și de sănătatea mea”, a declarat artista.

Aceasta a mai precizat ca a rămas în relații foarte bune cu „Rapsozii Botoșanilor”, „iar când va fi nevoie și voi putea cu mare drag voi veni și voi cânta”. 

Deja ai votat!