Alertă maximă într-un bloc din oraş. Intervin mascaţii, negociatori şi cadre medicale (video)

O adevărată desfăşurare de forţe a avut loc sâmbătă, 8 mai, într-un cartier din Botoşani. Mai multe echipaje de poliţie, pompieri, jandarmi, mascaţi şi cadre medicale s-au mobilizat din cauza unui bărbat, în vârstă de 36 de ani, care ameninţa că îşi pune capăt zilelor.

Acesta s-a baricadat în casă şi ameninţa că îşi va tăia gâtul cu un cuţit, după ce în prealabil le-ar fi ameninţat pe soţia şi soacra sa. La faţa locului au ajuns şi negociatori, care au încearcat să-l convingă pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

Ieşeanul, stabilit la Botoşani, locuieşte cu soţia, copilul şi soacra sa. Partenera de viaţă a acestuia şi mama sa au reuşit să fugă din apartament înainte ca acesta să se baricadeze în locuinţă, însă copilul a rămas alături de tată. Ulterior, una dintre poliţistele de la faţa locului a reuşit să-l determine să lase copilul să iasă şi l-a preluat pe geam, având în vedere că apartamentul este situat la parter.

„M-a lovit şi m-a scos afară”

Soacra bărbatului susţine că acesta ar suferi de o serie de afecţiuni psihice pentru care ar lua un tratament şi că ar mai fi avut un astfel de episod şi în urmă cu doi ani. Atunci acesta şi-ar fi agresat bunica.

„El nu are voie să bea. El a fost ieri la poker de dimineaţă şi până azi dimineaţă a şi băut, a şi jucat. Nu ştiu unde a dormit, dar a venit la prânz şi a început să facă scandal că nu e bună mâncarea, a început să izbească, să trântească. M-a lovit şi m-a scos afară”, a declarat soacra bărbatului.

Bărbat transportat la spital 

După aproximativ o oră, negociatorul trupelor speciale a reuşit să-l convingă pe bărbat să iasă din casă. Acesta a fost condus către o ambulanţă pentru o evaluare medicală, iar ulterior a fost transportat la spital.

„Astăzi în jurul orei 13 am fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie din municipiul Botoşani, care a precizat faptul că soţul său provoacă scandal la domiciliu şi că ar fi rămas în interiorul locuinţei cu minorul de trei ani şi jumătate. De asemnea aceasta a precizat faptul că bărbatul le-ar fi agresat atât pe ea, cât şi pe mama sa. Mai multe echipaje de poliţie au fost direcţionate la faţa locului, iar în prima fază a negocierii bărbatul a predat copilul pe geamul locuinţei, întrucât aceasta se afla la parter. În scurt timp a ajuns şi un negociator din cadrul Servciului pentru Acţiuni Speciale şi bărbatul a cooperat cu poliţiştii fiind preluat de către aceştia”, a declarat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Deja ai votat!