Şoferi amendaţi de poliţiştii locali

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au acționat, în perioada 2-6 mai, în vederea fluidizării traficului rutier și asigurarea unor condiții optime de circulație în preajma instituțiilor și trecerilor de pietoni din zonele aglomerate precum piețe, spital, centre comerciale şi străzile care alcătuiesc centura municipiului. Totodată, aceştia i-au avut în vizor pe şoferii care parchează maşinile pe trotuare sau în zone unde oprirea este interzisă.

Lucian Deleanu, Şeful Serviciului Circulaţie, a precizat că poliţiştii locali au acţionat pe strada Pacea, acolo unde circulaţia auto este îngreunată de maşinile parcate lângă trotuar, pe Bulevardul Eminescu, unde multe maşini sunt lăsate pe trotuare, dar şi pe strada Mihail Kogălniceanu. Urmare a acestor controale, 21 de şoferi au primit avertisment sau amendă.

Am cerut în mod special ca în Săptămâna Mare și pe perioada Sărbătorilor Pascale Poliția Locală să-și organizeze activitatea specifică zilnic pentru a fluidiza traficul auto în zona centrelor comerciale, zonele centrale și șoselele de centură ale municipiului Botoșani. Au existat și situații în care pe strada Pacea, în dreptul Cimitirului Pacea, s-au găsit parcate mașini de tonaj, capuri de TIR, îngreunând foarte mult găsirea unui loc de parcare pentru autoturismele celor veniți cu ocazia Paștelui la cimitir. Poliţiştii locali au intervenit și au eliberat zona”, a declarat Liviu Toma, viceprimar al municipiului Botoşani.

Controale pentru descurajarea celor care îşi lasă maşinile perioade îndelungate pe strada Pacea 

Problemele de pe strada Pacea sunt cunoscute de câţiva ani. Din acest motiv au fost organizate chiar şedinţe la Prefectura Botoşani şi controale pentru a-i descuraja pe cei care îşi lasă acolo maşinile perioade lungi de timp. Unele dintre autoturisme sunt scoase la vânzare, iar altele nu au nici măcar numere de înmatriculare, iar mulţi instructori auto s-au plâns că întâmpină probleme în principal în zilele în care sunt organizate examene. Aceştia sunt de părere că echipaje ale Poliţiei Locale sau Poliţiei Rutiere ar trebuie să monitorizeze permanent acea stradă.

Deja ai votat!