Prefectul Dan Nechifor continuă bătălia pentru banii de drumuri

Prefectul județului, Dan Nechifor, va continua bătălia declanșată în instanță pentru modul în care au fost împărțiți banii aferenți drumurilor comunale și județene. În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, 11 mai a.c., acesta a precizat că va uza de calea de atac și va contesta la Curtea de Apel Suceava decizia Tribunalului Botoșani prin care a fost respinsă acțiunea deschisă în Contenciosul Administrativ împotriva hotărârii Consiliului Județean (CJ) privind repartizarea sumelor pe localități. „Decizia instanței trebuie respectată. Atenție – este o decizie a primei instanțe. Există și instituția apelului la care în mod sigur voi apela. Deja pregătesc întâmpinarea pe care o depun la Suceava, după ce voi primi motivarea instanței de la Tribunalul Botoșani”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Procesul a fost deschis pe 31 martie a.c., la numai o săptămână după ce CJ Botoșani a adoptat hotărârea privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene. Era vorba de 13,8 milioane de lei, bani veniți de la bugetul de stat, însă cea mai mare parte din sumă a mers spre acele localități conduse de primari PSD, în timp ce unele comune, care au nevoie de reparații de drumuri, au primit sume infime.

La adoptarea hotărârii, conducerea CJ a invocat că unele localități ar avea excedent bugetar, însă prefectul județului, Dan Nechifor a motivat că la repartizarea sumelor pe unități administrativ teritoriale nu s-a ținut cont deloc de lungimea drumurilor și nici de starea tehnică a acestora. Cu toate acestea, vineri, pe 7 mai a.c., după numai un termen de judecată, Tribunalul Botoșani a respins acțiunea Instituției Prefectului ca fiind „nefondată”.

 

Deja ai votat!