O femeie care a delapidat peste 300.000 de lei a ajuns în pușcărie

O botoșăneancă care a delapidat peste 360.000 de lei de la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) Vorona a ajuns până la urmă în pușcărie, după ce a ignorat o decizie a instanței de judecată. Fostă angajată a CAR Vorona, punct de lucru Corni, Olimpia Daniela Anghelache și-a însușit, în perioada 2009 – august 2012, diferite sume de bani provenite, în principal, din încasările efectuate de la membrii CAR. În plus, ea ar fi retras mai multe sume de bani din contul membrilor, fără știrea acestora, semnând în fals toate documentele aferente. Când lucrurile s-au agravat, femeia a plecat în străinătate.

CAR Vorona a solicitat executarea silită

Ilegalitățile au ieșit la iveală în august 2012, iar Olimpia Daniela Anghelache a fost acuzată de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Trimisă în judecată, ea a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Instanța a obligat-o și la restituirea prejudiciului, sentința definitivă fiind pronunțată pe 22 iunie 2018. Doar că ulterior femeia nu a achitat niciun leu, iar CAR Vorona a solicitat executarea silită. Surpriză însă, întrucât Olimpia Daniela Anghelache s-a opus executării și a cerut anularea tuturor procedurilor.

Femeia a fost încarcerată 

În atare condiții, reprezentanții CAR Vorona au cerut revocarea suspendării executării pedepsei. A urmat un nou proces, femeia invocând faptul că nu deține sumele necesare și că are în grijă un copil cu deficiențe. Marți, pe 11 mai a.c., Tribunalul Botoșani a admis cererea CAR Vorona și a dispus executarea pedepsei în regim de urgență. Prin urmare, femeia a fost ridicată și încarcerată.

„La data de 11 mai 2021, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Corni au reușit identificarea unei femei de 46 de ani din comuna Corni, pe numele căreia era emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare. Aceasta a fost identificată pe raza localității de domiciliu, fiind reținută și ulterior escortată către Penitenciarul Botoșani în vederea încarcerării”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!