marți, iunie 18, 2024
AcasăLocal BTDonaţie făcută de armata americană pentru sistemul sanitar botoşănean (video)

Donaţie făcută de armata americană pentru sistemul sanitar botoşănean (video)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a primit astăzi, 12 mai, o importantă donaţie din partea Armatei Statelor Unite ale Americii. Ajutorul constă în dezinfectanţi, măşti pentru adulţi şi copii şi produse de igienă personală, ce urmează a fi distribuite în zone defavorizate ale judeţului.

Reprezentantul armatei SUA, lt. col. Bradford Stark, alături de un reprezentant al Ambasadei SUA în România s-au întâlnit astăzi cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, dar şi cu prefectul Dan Nechifor.

„Am adus ajutor umanitar în judeţul Botoşani prin programul de asistenţă umanitară. Articole din acest ajutor umanitar sunt dezinfectanţi, măşti pentru adulţi şi copii, articole de igienă, pe care vă rugăm să ne ajutaţi să le distribuim către şcolile din satele din judeţul Botoşani”, a declarat lt. col. Bradford Stark.

Donaţia, în valoare de aproximativ 10.000 de dolari, a fost făcută în cadrul unui program european de ajutorare a persoanelor defavorizate. Reprezentanţii SUA şi-au manifestat interesul pentru a se implica şi în alte proiecte la nivelul judeţului. „Am fi interesaţi să aflăm dacă aveţi proiecte viitoare pentru noi sau propuneri de proiecte pentru programul nostru”, a mai adăugat  lt. col. Bradford Stark.

Ajutorul i se adaugă comandamentului european care a mai desfăşurat proiecte umanitare în judeţul Botoşani în Racovăţ, Avrămeni şi Sărata, unde s-au renovat şcoli.

„Vă mulţumim pentru ajutorul acordat şi sper să avem în continuare o colaborare extraordinară pentru că ştiu că dumneavoastră, de-a lungul anilor, aţi sprijinit judeţul Botoşani. Inclusiv am înţeles că, în ultimii ani, au fost şi medici americani care au venit şi au făcut activitate pro bono pentru copiii cu probleme de sănătate la Spitalul de Pediatrie şi ne-am bucura dacă s-ar putea, după pandemie, să îi readucem la noi, pentru a ne sprijni în activitatea medicală”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
18.7 ° C
18.9 °
18.6 °
83 %
1kmh
39 %
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
28 °
sâm
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...