A început recensământul agricol

Exploataţiile agricole de la nivelul judeţului Botoşani au intrat, începând de luni, 10 mai, în procesul de recenzare, în cadrul Recensământului General Agricol – runda 2020.
Până la data de 31 iulie, exploataţiile agricole deţinute de persoane fizice şi juridice, atât din judeţul Botoşani cât şi din afara judeţului, vor fi vizitate de recenzori, iar proprietarii acestora sau şefii de exploataţii vor fi intervievaţi pe tema suprafeţelor agricole valorificate sau a fermelor pe care le-au dezvoltat.

La nivelul judeţului vor fi recenzate 92.595 de exploataţii agricole, grupate în 88 de secţii, respectiv 501 sectoare.

În recensământ vor fi implicaţi direct 501 recenzori, care vor beneficia de suportul şi îndrumarea a 88 de recenzori şefi şi a coordonatorului de judeţ, precum şi a specialiştilor din Direcţia Agricolă Judeţeană şi Direcţia Judeţeană de Statistică.

Procesul de selecţie al acestora a avut loc în perioada 8-18 martie şi a presupus testări ale candidaţilor propuşi de Comisiile Locale pentru organizarea RGA 2020 în 12 centre zonale din Botoşani, Dorohoi, Darabani, Săveni, Flămânzi, Ştefăneşti, Bucecea, Vorona, Dângeni, Mihăileni, Coţuşca şi Hlipiceni.

Chestionarele aplicate candidaţilor au fost elaborate de reprezentanţii DAJ şi DJS, instituţii implicate în procesul de recrutare şi selectare, şi au făcut referire la tematica recensământului precum şi la noţiuni despre agricultură.

Perioada de referinţă a recensământului este anul agricol 2020, cuprins între 1 octombrie 2019 şi 30 septembrie 2020, pentru variabilele privind terenurile şi persoanele care au lucrat în agricultură şi anul calendaristic 2020 pentru gestionarea dejecţiilor animaliere, iar ultimii trei ani constituie perioada de referinţă pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Momentul de referinţă al recensământului este ziua de 31 decembrie 2020, pentru efectivele de animale şi adăposturile pentru animale.

Deja ai votat!