luni, februarie 26, 2024
AcasăLocal BTA început recensământul agricol

A început recensământul agricol

Exploataţiile agricole de la nivelul judeţului Botoşani au intrat, începând de luni, 10 mai, în procesul de recenzare, în cadrul Recensământului General Agricol – runda 2020.
Până la data de 31 iulie, exploataţiile agricole deţinute de persoane fizice şi juridice, atât din judeţul Botoşani cât şi din afara judeţului, vor fi vizitate de recenzori, iar proprietarii acestora sau şefii de exploataţii vor fi intervievaţi pe tema suprafeţelor agricole valorificate sau a fermelor pe care le-au dezvoltat.

La nivelul judeţului vor fi recenzate 92.595 de exploataţii agricole, grupate în 88 de secţii, respectiv 501 sectoare.

În recensământ vor fi implicaţi direct 501 recenzori, care vor beneficia de suportul şi îndrumarea a 88 de recenzori şefi şi a coordonatorului de judeţ, precum şi a specialiştilor din Direcţia Agricolă Judeţeană şi Direcţia Judeţeană de Statistică.

Procesul de selecţie al acestora a avut loc în perioada 8-18 martie şi a presupus testări ale candidaţilor propuşi de Comisiile Locale pentru organizarea RGA 2020 în 12 centre zonale din Botoşani, Dorohoi, Darabani, Săveni, Flămânzi, Ştefăneşti, Bucecea, Vorona, Dângeni, Mihăileni, Coţuşca şi Hlipiceni.

Chestionarele aplicate candidaţilor au fost elaborate de reprezentanţii DAJ şi DJS, instituţii implicate în procesul de recrutare şi selectare, şi au făcut referire la tematica recensământului precum şi la noţiuni despre agricultură.

Perioada de referinţă a recensământului este anul agricol 2020, cuprins între 1 octombrie 2019 şi 30 septembrie 2020, pentru variabilele privind terenurile şi persoanele care au lucrat în agricultură şi anul calendaristic 2020 pentru gestionarea dejecţiilor animaliere, iar ultimii trei ani constituie perioada de referinţă pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Momentul de referinţă al recensământului este ziua de 31 decembrie 2020, pentru efectivele de animale şi adăposturile pentru animale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
11.5 °
8.8 °
93 %
0.9kmh
100 %
lun
15 °
mar
12 °
mie
12 °
joi
12 °
vin
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...