Expoziţie de artă contemporană, la Memorialul Ipoteşti

În perioada mai – iunie 2021, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” va găzdui o expoziție de artă contemporană. Lucrările sunt expuse în Sala Portaluri din cadrul Muzeului Tematic „Mihai Eminescu”. Expoziția <Portrete> este realizată de pictorul Florin Buciuleac și îi are în prim plan pe laureații Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia, începând cu 1991 și până în anul 2007.

Vernisajul va avea loc mâine, 14 mai, începând cu ora 11:00, în prezența pictorului Florin Buciuleac.

Florin Buciuleac este un artist plastic, axându-se pe grafică, în special de portretele de scriitori. Pictorul a absolvit Universitatea de Arte <George Enescu> din Iași, a activat ca și muzeograf în cadrul Muzeului Literaturii Române din aceeași localitate. I-a avut profesori pe marii artiști ieșeni: Ion Neagoe, Liviu Suhar, Dan Hatmanu, aceștia impregnându-i expresia figurilor realizate în tuș, pastel, creion sau cărbune. Despre portretele sale s-a scris în revistele: Convorbiri literare, Dacia literară, iar expozițiile sale au ajuns în diverse țări. Memorialul Ipotești deține o serie de portrete realizate de Florin Buciuleac în tehnica pastelului, tușului și în cărbune”, a declarat Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipoteşti.

În Sala Portaluri vor fi expuse portretele laureaților, deținute de Memorial: Mihai Ursachi, Gellu Naum, Cezar Baltag, Petre Stoica, Ileana Mălăncioiu, Ana Blandiana, Ștefan Augustin Doinaș, Mircea Ivănescu,  Cezar Ivănescu, Constanța Buzea, Emil Brumar,  Ilie Constantin, Angela Marinescu, Șerban Foarță, Gabriela Melinescu, Adrian Popescu, Mircea Dinescu.

Deja ai votat!