Şansă la viaţă pentru un tânăr din judeţ

Constantin Saviuc, tânărul în vârstă de 37 de ani, din Hudești, care în urmă cu un an a primit un diagnostic greu de suportat, are motive pentru a zâmbi din nou. Acesta a ajuns în Istanbul în urmă cu câteva zile, acolo unde va trece printr-o intervenţie chirurgicală.  Operaţia va avea loc pe 24 mai.

Bărbatul a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (SLA). Totul a început cu niște simple amorțeli la mâini, iar cu timpul tânărul a ajuns să nu-și mai poată mișca mâinile și nici să vorbească. Cei care l-au îngrijit au fost tatăl și sora sa.

Cazul său a fost adus în atenţia opiniei publice de Nicușor Imbir, un dărăbănean care nu a rămas indiferent la suferinţa sa. Pentru a avea o şansă la o viaţă normală Constantin Saviuc avea nevoie de transplantul de celule stem, însă intervenţia costa 35.000 de euro, o sumă ce depăşea cu mult posibilităţile financiare ale familiei. Nicușor Imbir a reuşit, însă, să mobilizeze întreaba comunitate, iar astfel au fost adunaţi banii ce îi oferă lui Constantin Saviuc o rază de speranţă.

Deja ai votat!