Sprijin cerut de angajatori pentru vaccinarea salariaţilor

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a organizat vineri, 14 mai, un seminar de informare a operatorilor economici cu privire la normele impuse pentru combaterea pandemiei. În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre campania de vaccinare desfăşurată la nivel judeţean.

La eveniment au fost prezenți Valeriu Iftime, preşedintele CCI, Dan Nechifor, prefectul municipiului, Monica Delia Adăscăliței, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Botoșani și epidemiologul şef al instituției, medicul Irina Alecu.

Angajatorii au cerut sprijin pentru vaccin la sediul firmelor

În ceea ce privește mediul de afaceri, acesta a fost reprezentat de agenţi economici din mai multe ramuri de activitate. Printre aceste se află HORECA, construcţii, comerţ, agricultură, servicii, sănătate, IT, transport de persoane şi industria textilă.

Autorităţile şi-au manifestat deschiderea şi sprijinul către agenţii economici pentru a colabora în vederea facilitării angajaţilor din mediul privat la vaccinare. O parte dintre reprezentanții operatorilor economici au cerut sprijin pentru asigurarea logisticii şi personalului de specialitate pentru efectuarea vaccinării la sediul firmelor. Răspunsul autorităţilor a fost unul pozitiv. De altfel, chiar zilele trecute prefectul a anunţat că firmele cu mulți angajați pot face solicitări pentru ca personalul să fie vaccinat la locul de muncă. Autoritățile susțin că o astfel de imunizare este posibilă în companiile unde sunt 70- 80 de solicitări pentru vaccinare.

În cazul microîntreprinderilor s-a solicitat asocierea lor în vederea cumulării unui număr mai mare de angajaţi în vederea operaţionalizării unor centre mobile de vaccinare. Una dintre opţiunile agenților economici este deplasarea angajaţilor, în mod organizat, la centrele de vaccinare de tip drive-thru. O astfel de acţiune are loc chiar în acest weekend la Cornişa. 

Deja ai votat!