sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocal BTSprijin cerut de angajatori pentru vaccinarea salariaţilor

Sprijin cerut de angajatori pentru vaccinarea salariaţilor

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a organizat vineri, 14 mai, un seminar de informare a operatorilor economici cu privire la normele impuse pentru combaterea pandemiei. În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre campania de vaccinare desfăşurată la nivel judeţean.

La eveniment au fost prezenți Valeriu Iftime, preşedintele CCI, Dan Nechifor, prefectul municipiului, Monica Delia Adăscăliței, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Botoșani și epidemiologul şef al instituției, medicul Irina Alecu.

Angajatorii au cerut sprijin pentru vaccin la sediul firmelor

În ceea ce privește mediul de afaceri, acesta a fost reprezentat de agenţi economici din mai multe ramuri de activitate. Printre aceste se află HORECA, construcţii, comerţ, agricultură, servicii, sănătate, IT, transport de persoane şi industria textilă.

Autorităţile şi-au manifestat deschiderea şi sprijinul către agenţii economici pentru a colabora în vederea facilitării angajaţilor din mediul privat la vaccinare. O parte dintre reprezentanții operatorilor economici au cerut sprijin pentru asigurarea logisticii şi personalului de specialitate pentru efectuarea vaccinării la sediul firmelor. Răspunsul autorităţilor a fost unul pozitiv. De altfel, chiar zilele trecute prefectul a anunţat că firmele cu mulți angajați pot face solicitări pentru ca personalul să fie vaccinat la locul de muncă. Autoritățile susțin că o astfel de imunizare este posibilă în companiile unde sunt 70- 80 de solicitări pentru vaccinare.

În cazul microîntreprinderilor s-a solicitat asocierea lor în vederea cumulării unui număr mai mare de angajaţi în vederea operaţionalizării unor centre mobile de vaccinare. Una dintre opţiunile agenților economici este deplasarea angajaţilor, în mod organizat, la centrele de vaccinare de tip drive-thru. O astfel de acţiune are loc chiar în acest weekend la Cornişa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
16.7 °
13.9 °
50 %
1.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
10 °
mie
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...