Nou şef la unul dintre cele mai importante servicii din sistemul sanitar

Unul dintre cele mai importante servicii din sistemul sanitar botoşănean are un nou asistent şef.

Este vorba despre asistentul principal Anca Luchian, cu o vechime de peste 14 ani în serviciul UPU-SMURD. Decizia de numire a fost luată de către medicul şef al unităţii, care a înaintat propunerea către conducerea spitalului, aceasta fiind aprobată. „Îi mulţumesc colegei Camelia Caliniuc pentru aceşti ani în care a fost alături de noi şi a ajutat ca acest serviciu să se dezvolte şi îi dorim mult succes în noua funcţie. Anca Luchian este un asistent cu vechime şi foarte multă experienţă, un om care ştie să se facă înâeles de toţi colegii şi care sunt convinsă că pune umărul la creşterea calităţii serviciilor medicale pentru botoşăneni, alături de tot personalul”, a spus medicul primar de medicină e urgenţă Ramona Guraliuc, şeful UPU-SMURD Botoşani.

As Sef UPU SMURD Anca Luchian

Cu o vechime de peste 14 ani în cadrul UPU-SMURD, asistenta principală Anca Luchian a fost considerat cel mai bun candidat pentru a fi un liant între generaţiile mai noi şi mai vechi de asistenţi şi medicii din cadrul unităţii. „Mă onorează şi mă responsabilizează foarte mult această nominalizare. Sper să colaborez cât mai bine cu medicul şef şi să fiu liantul de care este nevoie dintre asistenţi, infirmieri, brancardieri şi medici pentru a asigura un climat în care să primeze actul medical în beneficiul pacientului. Pentru că până la urmă pentru asta suntem aici, să le oferim botoşănenilor servicii medicale la cel mai înalt nivel”, a spus Anca Luchian, noua asistentă şefă a UPU-SMURD.

Decizia vine după ce, pe postul de Director de Îngrijiri al Spitalului Judeţean a fost numită fosta asistentă şefă unităţii de Urgenţe. Asistenta Camelia Caliniuc a fost asistentul şef al UPU SMURD timp de 4 ani, din martie 2017. În prealabil aceasta a lucrat ca asistent în cadrul acestei secţii din 2014, unde a venit din cadrul Centrului de Primiri urgenţe pediatrie.

Dir Ingrijiri Camelia Caliniuc

Aceasta a fost numită pe funcţia de director de îngrijiri după ce asistentul Florentin Andrei şi-a terminat perioada de interimat de trei luni. Acesta a revenit ca asistent în cadrul UPU-SMURD. „A fost o perioadă dificilă, cu multe încercări, pe care sper că am reuşit să le trecem cu bine, împreună cu colegii mei. Noua funcţie este o provocare şi sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să continui politica de sănătate a conducerii spitalului. Oricum voi rămâne tot timpul alături de colegii mei de la UPU”, a precizat noul director de îngrijiri al SJU, asistenta Camelia Caliniuc.

As Sef UPU SMURD Anca Luchian
Deja ai votat!