La un pas de o tragedie, de la o țigară aprinsă

Incendiul izbucnit luni seară (n.r. – 17 mai a.c.) într-o garsonieră din Parcul Tineretului a fost provocat cel mai probabil de o țigară aprinsă. „Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este fumatul în locuri nepermise. A ars un pat, însă din cauza temperaturii degajată au fost degradate un televizor, un geam termopan și circa 10 metri pătrați din tavanul locuinței”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Bărbatul Paul B., în vârstă de 51 de ani, în locuința căruia a izbucnit focul, stă singur, iar din câte se pare s-a întins în pat cu țigara aprinsă și a adormit. De la jar s-a aprins așternutul, după care a luat foc și patul. Norocul bărbatului a fost că fumul dens care ieșea din apartament a fost observat de niște copii care se jucau în fața blocului, iar aceștia au dat alarma.

Doi vecini, împreună cu trei tineri, au urcat într-un suflet, au spart ușa și au reușit să-l scoată pe bărbat la timp. „Era un fum dens că nu se mai vedea nimic”, a povestit unul dintre cei care i-au sărit în ajutor. Un alt vecin a mers direct în bucătărie și a decuplat butelia de la aragaz, evitând astfel o posibilă explozie. „El nu se putea ține pe picioare, dar a ajuns până aproape de ușă. De acolo l-am salvat. Norocul lui a fost că s-a întâmplat ziua pentru că, dacă incendiul ar fi avut loc noaptea, cine știe cum se termina totul”, a adăugat cel care a intervenit pentru salvarea bărbatului.

La fața locului a ajuns și Florinel Gornea, directorul societății Locativa SA Botoșani, locuința afectată de incendiu făcând parte din fondul locativ de stat, fiind vorba de un bloc de locuințe sociale.  „Persoana în cauză locuiește de mai mult timp în această garsonieră. Din câte se pare, focul a afectat doar o parte din mobilier și nu a pus în pericol celelalte locuințe din apropiere”, a spus Florinel Gornea.

La blocul cu pricina au ajuns și reprezentanții DelGaz Grid, care au evaluat situația instalației electrice.

 

Deja ai votat!