Valeriu Gheorghiță a reacţionat în cazul dorohoianului care a primit şi a treia doză de vaccin

Coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a reacţionat astăzi în cazul dorohoianului de 49 de ani care a fost vaccinat cu trei doze Pfizer. „Nu s-a scanat cartea de identitate anterior vaccinării”, a explicat medicul infecționist militar.

Acesta a precizat că a primit raportul medicului coordonator de centru cu privire la cele întâmplate. „Pur și simplu, acea persoană nu a vrut să declare că a mai fost vaccinată cu cele două doze de Pfizer în mod intenționat, așa cum reiese din acel raport. A vrut să primească și cea de-a treia doză. Mai mult, ar fi vrut să primească și cea de-a patra doză, nu doar trei doze”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul infecționist militar a precizat că, la momentul triajului, dacă se scanează cartea de identitate, pacientul este verificat și se poate afla dacă a mai fost vaccinat, dar în acest caz nu s-a apelat la această metodă. „Fiind vaccinare la un centru drive-thru și fiind o solicitare foarte mare, de cele mai multe ori ne bazăm pe spusele oamenilor când și semnează acest lucru. De aceea nu s-a scanat cartea de identitate anterior vaccinării”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiță la conferința de presă.

Deja ai votat!