Campanie de vaccinare ignorată de medicii de familie (video)

Autorităţile judeţului au primit, ieri, o explicaţie pentru gradul mic de vaccinare al populaţiei, mai ales în mediul rural. Astfel, unul dintre motive este lipsa de implicare a aproape tuturor medicilor de familie în campania de vaccinare.

Reprezentanții Instituției Prefectului și cei ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) au organizat, miercuri, o întâlnire cu medicii de familie pe tema campaniei de vaccinare, însă doar trei dintre aceștia au răspuns invitației. Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a precizat că i-a invitat pe medicii de familie în număr cât mai mare, pentru a le cere ajutorul în ceea ce înseamnă vaccinarea populației.

„Astăzi, având în vedere că județul Botoșani este la 0,3 la mie, chiar puteau să vină și de aia am invitat un număr mai mare de medici de familie, și nu neapărat vizavi de ceea ce înseamnă campanie de vaccinare, ci pur și simplu să vă cerem ca oameni ajutorul vizavi de ceea ce înseamnă vaccinarea cetățenilor județului Botoșani. Eu chiar îmi doresc să ascult problemele dumneavoastră, indiferent de natura lor”, a spus Nechifor.

La rândul său, directorul DSP Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, le-a transmis medicilor că au tot sprijinul DSP, însă trebuie să spună problemele cu care se confruntă. „Eu nu am de unde să știu ce probleme sunt. Trebuie să veniți și să puneți punctul pe I, și atunci eu promit că încerc să vă sprijin”, a spus directorul DSP.

Dintre cei 160 de medici de familie din judeţ, doar 42 au fost de acord să participe la campania de vaccinare anti-COVID. Ulterior, însă, şi o parte dintre aceştia au spus că nu au personal, nu au circuite sau nu ar avea timp şi pentru vaccinare.

Deja ai votat!