Doamnă centenară, felicitată de primarul Cosmin Andrei

Astăzi, 19 mai, Silviea Petruşcă – Nicolau, o venerabilă doamnă din municipiul Botoşani a împlinit 100 de ani. Cu prilejul acestei importante aniversări, ea a fost felicitată de primarul Cosmin Andrei. Edilul i-a oferit doamnei sărbătorite flori şi o diplomă.

Viața doamnei Silviea nu a fost deloc simplă. Născută în satul Sîrbi – Vlăsinești, ea a rămas fără mamă la vârsta de doi ani, fiind adoptată la scurt timp de preotul satului. La 22 de ani a plecat în refugiu, în Oltenia, pentru 10 luni iar la 26 de ani și-a cunoscut soțul cu care a avut doi copii.

În anul 1952, când soţul ei a fost numit secretar al Raionului Botoșani, doamna Silviea s-a mutat în oraş. 10 ani mai târziu însă, ea a divorțat și a preluat în exclusivitate custodia celor doi copii. Pentru a-i crește și a le oferi toate cele necesare dar și educație, doamna Silviea a vândut flori. Ca orice mamă, a făcut sacrificii pentru a-şi vedea copiii realizaţi. Ea a reuşit să-și țină cei doi copii în facultate, amândoi devenind ingineri constructori.

Este emoționantă povestea de viață a doamnei Silviea și poate fi un exemplu pentru noi toți cum să trăim frumos, chiar dacă viața nu e ușoară. La mulți ani, cu multă sănătate”, a fost mesajul primarului Cosmin Andrei.

Deja ai votat!