Planuri pentru o clădire cu heliport, lângă Spitalul Judeţean

Un investitor privat doreşte să construiască lângă Spitalul Judeţean o clădire pe care să fie amenajat şi un heliport. Anunţul a fost făcut astăzi de către primarul Cosmin Andrei, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit edilului, pentru acel teren, s-a cerut în primă fază certificat de urbanism pentru amenajarea unei parcări. Ulterior, investitorul şi-a schimbat planurile, dorind să construiască o clădire cu cabinete medicale şi locuinţe, cu regim de înălţime parte plus opt sau nouă etaje, plus heliport. „Este o solicitare într-o etapă incipientă, doar la nivel de intenţie, pentru care s-a cerut certificat de urbanism. Toate aspectele privind autorizarea vor fi prezentate pe pagina primăriei”, a declarat edilul.

Primarul a adăugat că documentaţia va fi afişată pe site-ul primăriei, în etapa de realizare a Planului Urbanistic Zonal, atunci când, potrivit legii se va derula şi etapa de consultare publică în privinţa acestei investiţii.

Terenul a făcut parte din parcul Spitalului Judeţean

Terenul pe care va fi ridicată noua construcţia are 1500 de metri pătraţi şi a făcut parte din parcul Spitalului Judeţean Mavromati. În anul 2007, Spitalul Judeţean a pierdut în instanţă dreptul de proprietate asupra respectivei suprafeţe. Pentru a păstra acel teren, instituţia trebuia să-i plătească proprietarului peste 600.000 de lei. După ce spitalul a refuzat oferta de vânzare, proprietarul a vândut terenul omului de afaceri Victor Mihalachi.

Am cumpărat această suprafaţă, sunt proprietar cu acte în regulă şi am luat terenul pentru a face o investiţie, nu pentru a-l vinde mai departe cu un preţ mai mare”, declara în 2008 Victor Mihalachi. Deşi acesta nu a spus cât a dat pe teren, în acea perioadă se vehicula informaţia potrivit căreia suma s-ar fi ridicat la aproximativ 500.000 de euro.

Deja ai votat!