sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTComedie cu concursul de director la teatru

Comedie cu concursul de director la teatru

Concursul pentru funcția de director al teatrului Mihai Eminescu din Botoșani începe să capete accente comice. Luni, 24 mai, s-au comunicat rezultatele la proiectele depuse de cei doi candidați. Notele primite diferă sensibil față de primul concurs, care a fost întrerupt ciudat, cu doar o zi înainte de anunțarea rezultatelor.

Alexandru Vasilache, regizor care lucrează în cadrul teatrului, de origine din republica Moldova, după ce la primul concurs obținuse pe proiectul său 7,80, a fost notat mult mai bine, cu 9,33.

Antonela Cornici, actor și regizor, profesor universitar la facultatea de teatru din Iași, obținuse la primul concurs nota 9,18 pe proiectul ei, iar acum a fost coborâtă la 8,90.

Astfel s-a rezolvat probabil problema diferenței prea mari dintre cei doi concurenți existentă la prima ediție a concursului. Când Alexandru Vasilache, preferatul actorului și consilierului local PSD Marius Rogojinschi, care își dorea un regizor „autohton”, nu prea avea mari șanse la proba de interviu, datorită diferenței mari dintre notele celor două proiecte. Iar câștigătoarea postului ar fi fost Antonela Cornici, neîndeajuns de autohtonă, după viziunea pesediștilor locali.

Antonela Cornici a declarat pentru Monitorul că a depus același proiect, iar Alexandru Vasilache a declarat la Radio România Cultural că proiectul său este același, doar a „ actualizat niște date”.

Noua comisie de evaluare a fost formată din Vasile Muraru, directorul teatrului Constantin Tănase, Emil Boroghină, fost director al teatrului din Craiova și consilierul local PSD Dana Lăzăruc.

„Este un război acolo care nu e al meu, nu îl înțeleg și nu îi înțeleg miza”, spune Antonela Cornici. „În momentul ăsta îmi pun problema dacă mai are sau nu rost să mă prezint la proba de interviu. Sunt tristă și șocată, mă întreb ce aș mai căuta eu acolo”.

Ambii candidați au fost acceptați pentru a doua probă a concursului, cea de interviu, care va avea loc pe 26 mai. Dar de data asta, pentru a nu mai fi probleme, regulamentul concursului prevede că, deși interviul este public, nu pot participa decât zece persoane, din cauză de pandemie (regulile s-au relaxat între timp și se fac și nunți cu 50 de persoane sau cu oricâte, dacă sunt vaccinate). Iar înregistrarea probei de interviu este interzisă, absolut pe orice suport fizic.

Așa probabil nu vor mai apărea întârzieri sau necesitatea de a organiza un al treilea concurs și, în sfârșit, va câștiga postul de director al teatrului Mihai Eminescu cine trebuie, conform indicațiilor de la partid. În buna tradiție a concursurilor românești pentru posturi publice.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...