Biblioteca Județeană are manager cu drepturi depline

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani are manager cu acte în regulă. Este vorba despre Ersilia Iacob care a obținut 9,74 la proiectul de management și 9,83 la interviu, fiind astfel admisă cu media 9,79. Ersilia Iacob, care este profesor și a activat din 2016 în cadrul Secției de împrumut carte pentru copii, a fost singura candidată la concursul organizat de Consiliul Județean Botoșani.

„Pe data de 2 aprilie a fost publicat anunțul pentru organizarea concursului de proiecte de management. Termenul a fost până pe data de 23 aprilie, iar concursul propriu-zis a constat în două etape, analiza proiectului de management și interviul, iar nota finală a rezultat din media celor două note obținute. Proiectul de management a fost întocmit în conformitate cu caietul de obiective care a fost pus la dispoziție de Consiliul Județean Botoșani. În cadrul ședintei de consiliul județean, care a avut loc ieri, a fost supus aprobării rezultatul concursului, urmează semnarea contractului. Acesta va fi pe o perioadă de patru ani”, a declarat Ersilia Iacob, managerul Bibliotecii Județene.

Ersilia Iacob a mai transmis că funcția de manager nu reprezintă un element de noutate, având în vedere că din luna ianuarie și până la organizarea concursului aceasta a fost manager interimar al Bibliotecii.

„În primul rând nu-i un lucru nou de care mă voi ocupa, mai dificil a fost când am preluat mandatul interimar, pe patru ianuarie, care s-a prelungit din două în două luni până la organizarea acestui concurs. Țin tare mult la echipa pe care o am aici și consider echipa fiind punctul tare. Noi o să încercăm să transformăm punctele slabe în puncte tari. Ne dorim să continuăm proiectele anterioare și să inițiem proiecte noi, în funcție de oportunități, de nevoile și necesitățile identificate la nivelul comunității. Eu zic că vom face față cu brio”, a mai precizat Ersilia Iacob.

Funcţie vacantă după pensionarea Corneliei Viziteu

Postul de manager al Instituției a devenit vacant după ce în ianuarie, Cornelia Viziteu, unul dintre cei mai longevivi directori din cultura botoşăneană, s-a pensionat. Aceasta şi-a început activitatea în cadrul Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” Botoşani în anul 1986, iar din anul anul 1997 s-a aflat la conducerea acestei instituţii.

Printre coordonatele activităţii Corneliei Viziteu se află Cabinetul de Numismatică, Secţia de limbi străine, Mediateca, foarte multe activităţi şi colaborări pe plan naţional şi internaţional, Bibliovacanţa, cursuri de IT pentru seniori, înfiinţarea unei filiale la Penitenciarul Botoşani, colaborarea cu Centrul cultural al Ministerului Afacerilor Interne, vizita ambasadorilor SUA Mark Gitenstein şi Hans Klemm sau înfiinţarea unui colţ de carte americană la Secţia de limbi străine.

Deja ai votat!