Dublă lansare de carte la Botoșani

Ziariștii botoșăneni, Viorel Ilișoi și Irina Munteanu, își lansează creațiile, duminică, 6 iunie de la ora 11.00, la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ din Botoșani. Astfel, botoșănenii vor putea participa la o dublă lansare de carte organizată de Editura GRI, București.

Volumele autorilor vor fi prezentate în cadrul evenimentului de poetele Cristina Prisacariu-Șoptelea și Ana-Manon Pițu. Este vorba despre volumul ,,Strălucitorˮ, al jurnalistului Viorel Ilișoi, editat în anul 2020. În această carte sunt prezentate, în registrul umoristic sau în cel dramatic, „întâmplări gazetărești”, evenimente trăite de autor în cei 30 de ani de jurnalism.
Pe de altă parte, ,,Prizonierulˮ Irinei Munteanu, editat în anul 2021, este un un volum polițist, despre o crimă senzațională din lumea presei.
„Fiind o lansare de carte acasă, în Botoșani, ar trebui să-mi invit neamurile. Dar fiindcă așa am fi prea mulți, peste limita legală, îi invit pe toți prietenii și pe toți cititorii să vină la Galeriile de Artă Ștefan Luchian s-o facem lată, că îngustă a fost destul. Să vină și autocarele din Havârna că-și lansează și Irina „Prizonierul”. E posibil să avem și muzică, dar asta nu trebuie să descurajeze pe nimeni”, a transmis Viorel Ilișoi pe o rețea de socializare.
Intrarea este gratuită, iar evenimentul se va desfășura respectându-se măsurile impuse de pandemie.

Ziariști botoșăneni de renume

Viorel Ilișoi a debutat ca ziarist în anul 1990 și a scris, pe rând, la „Atitudinea”, „Timpul”, „Național”, „Cotidianul” și „Jurnalul Național” și a fost mentor la ziarul „Viața liberă” din Galați. Ziaristul botoșănean este cunoscut și pentru numeroase reportaje pe care le-a publicat de-a lungul timpului. De asemenea, acesta urmează să lanseze filmul artistic „Elixirul”, o poveste inspirată din viața bunicilor săi, regizată de Nicolae Mărgineanu.

Irina Munteanu s-a născut în Havârna, județul Botoșani și este absolventă a liceului „A.T.Laurian” și a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Este fost jurnalist, autor de reportaje la revista Olivia, Jurnalul Național, dar și altele, a fost expert superior la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, iar acum este redactor de carte. Aceasta a scris și volumul „Crimă la Grădina Botanică”.

 

 

 

 

Deja ai votat!